Erna ter Haar

Mijn naam is Erna ter Haar-Severein. Ik ben geboren en getogen in Deventer, aan de linker IJsseloever. Na mijn Havo-diploma en Schoevers-diploma ben ik bijna 25 jaar, geheel zelfstandig, aan het werk geweest als ambtelijk secretaris voor een werkgeversorganisatie in Apeldoorn. Dit was een afdeling van een landelijke organisatie waarin bouwondernemers, gevestigd in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst, hun krachten bundelden. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon. Wij wonen al een lange tijd in het lieflijke dorpje Welsum. Eerst in het buitengebied en nu al weer een jaar in de nieuw gebouwde wijk in de kom van het dorp.

Nadat ik gestopt was met werken, heb ik diverse maatschappelijke bestuursfuncties op vrijwillige basis uitgevoerd. Secretariaten van een plaatselijke ondernemersvereniging, tennisvereniging Welsum, Lokale Omroep Voorst, maar ook het bezorgen van maaltijden voor ouderen heb ik met veel plezier gedaan.

Op mijn 18-de ben ik lid geworden van de VVD omdat de liberale beginselen mij erg aanspreken. Voor de afdeling Deventer heb ik lang in het bestuur gezeten en maakte deel uit van de redactiecommissie van de Nieuwsbrief, was een van de mede-oprichters van de Vorming en Scholing in Overijssel, heb in de o.c. ZW Salland gezeten en in de kc Overijssel.